Test

Buffettov recept za uspeh: Jeftino kupi, skupo prodaj

Iz poslednjeg pisma koje je američki milijarder i vlasnik Berkshire Hathawaya Warren Buffett poslao svojim akcionarima vidljivo je kojim se načelom ovaj investicioni mag vodio tokom duge i uspešne karijere.

warren-buffett2

Njegov recept je vrlo jednostavan: kupite jeftinu robu, stvorite brend oko nje, prodajte je za više novca.

"Kupuj robu, prodaj brend", jednostavna je formula za poslovni uspeh koju je otkrio svojim akcionarima. Objasnio je kako je na krilima upravo te formule svoj profit održavala Coca-Cola još od 1886., a Wrigley od 1891. godine.

U najnovijem pismu koje je akcionarima poslao ovog vikenda, Buffet ipak priznaje da i on nekada može da pogreši. Svoj nadimak "Prorok iz Omahe" i nekoliko milijardi dolara, zaradio je uočavajući potencijal u ulaganjima u kojima ga drugi nisu videli. Video je prilike tamo gde su drugi propustili da ih vide.

Njegova predviđanja, koja obavezno daje u svojim godišnjim pismima akcionarima, s nestrpljenjem očekuju ulagači širom sveta.

BEOGRAD - Nova četiri pravil...

BRISEL - Ambasadori iz zemal...

BEOGRAD - Država prilikom do...

Tržišta

Politika i društvo

Ljude na lizing novi Zakon o radu uopšte nije zaštitio

24 Jul 2014
Ljude na lizing novi Zakon o radu uopšte nije zaštitio

BEOGRAD - Država prilikom donošenja novog zakona o radu nije imala ni volje, ni snage, a možda ni sposobnosti, da zaštiti prava radnika koji rade na lizing.

Sopstveni biznis

Makroekonomija

EU: Ne kupujte ruske obveznice

24 Jul 2014
EU: Ne kupujte ruske obveznice

BRISEL - Ambasadori iz zemalja Evropske unije raspravljaće o predlogu Evropske komisije da se zabrani kupovina novih akcija ili obveznica koje emituju ruske banke.

Nekretnine

Sektori

O poskupljenju struje do kraja jula

22 Jul 2014
O poskupljenju struje do kraja jula

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora EPS-a Aleksandar Obradović izjavio da će tender za isušivanje Tamnave zapad biti raspisan danas ili sutra i dodao da će se do kraja meseca znati...

Edukacija i karijera

Beer fest: Posao za 500 mladih

23 Jul 2014
Beer fest: Posao za 500 mladih

BEOGRAD - Beogradska kulturna mreža zaposliće više od 500 mladih ljudi na Beer festu koji počinje 13. avgusta, najavili su producenti festivala.

Najčitanije

Pretraga

Belex