Test

Buffettov recept za uspeh: Jeftino kupi, skupo prodaj

Iz poslednjeg pisma koje je američki milijarder i vlasnik Berkshire Hathawaya Warren Buffett poslao svojim akcionarima vidljivo je kojim se načelom ovaj investicioni mag vodio tokom duge i uspešne karijere.

warren-buffett2

Njegov recept je vrlo jednostavan: kupite jeftinu robu, stvorite brend oko nje, prodajte je za više novca.

"Kupuj robu, prodaj brend", jednostavna je formula za poslovni uspeh koju je otkrio svojim akcionarima. Objasnio je kako je na krilima upravo te formule svoj profit održavala Coca-Cola još od 1886., a Wrigley od 1891. godine.

U najnovijem pismu koje je akcionarima poslao ovog vikenda, Buffet ipak priznaje da i on nekada može da pogreši. Svoj nadimak "Prorok iz Omahe" i nekoliko milijardi dolara, zaradio je uočavajući potencijal u ulaganjima u kojima ga drugi nisu videli. Video je prilike tamo gde su drugi propustili da ih vide.

Njegova predviđanja, koja obavezno daje u svojim godišnjim pismima akcionarima, s nestrpljenjem očekuju ulagači širom sveta.

BEOGRAD - Akcionari Agrobank...

BEOGRAD - U poslednjih godin...

LISABON - Američka bonitetna...

Tržišta

Politika i društvo

Industrija luksuza u problemima

28 Jul 2014
Industrija luksuza u problemima

PARIZ - Slabi poslovni rezultati LVMH-a, najvećeg svetskog proizvođača luksuzne robe, potvrdili su prošle nedelje da je industrija brendiranih proizvoda suočena sa sporim rastom zbog pada potražnje kineskih i ruskih...

Sopstveni biznis

Makroekonomija

Moody's veruje u Portugaliju

27 Jul 2014
Moody's veruje u Portugaliju

LISABON - Američka bonitetna agencija Moody's povisila je kreditni rejting Portugalije za jedan stepen na "Ba1", uz stabilnu prognozu.

Nekretnine

Mihajlović: Od avgusta brže do građevinskih dozvola

26 Jul 2014
Mihajlović: Od avgusta brže do građevinskih dozvola

BEOGRAD - Novi Zakon o planiranju i izgradnji biće usvojen u avgustu, najavljuje ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Sektori

Dnevna karta za gradski prevoz 250 dinara, u prodaji od 4. avgusta

28 Jul 2014
Dnevna karta za gradski prevoz 250 dinara, u prodaji od 4. avgusta

BEOGRAD - Prodaja dnevne karte za gradski prevoz, koja važi 24 sata, počinje 4. avgusta, saznaju “24 sata”. Dnevna karta će koštati 250 dinara i moći će da se kupi...

Edukacija i karijera

Beer fest: Posao za 500 mladih

23 Jul 2014
Beer fest: Posao za 500 mladih

BEOGRAD - Beogradska kulturna mreža zaposliće više od 500 mladih ljudi na Beer festu koji počinje 13. avgusta, najavili su producenti festivala.

Najčitanije

Pretraga

Belex