Test

Buffettov recept za uspeh: Jeftino kupi, skupo prodaj

Iz poslednjeg pisma koje je američki milijarder i vlasnik Berkshire Hathawaya Warren Buffett poslao svojim akcionarima vidljivo je kojim se načelom ovaj investicioni mag vodio tokom duge i uspešne karijere.

warren-buffett2

Njegov recept je vrlo jednostavan: kupite jeftinu robu, stvorite brend oko nje, prodajte je za više novca.

"Kupuj robu, prodaj brend", jednostavna je formula za poslovni uspeh koju je otkrio svojim akcionarima. Objasnio je kako je na krilima upravo te formule svoj profit održavala Coca-Cola još od 1886., a Wrigley od 1891. godine.

U najnovijem pismu koje je akcionarima poslao ovog vikenda, Buffet ipak priznaje da i on nekada može da pogreši. Svoj nadimak "Prorok iz Omahe" i nekoliko milijardi dolara, zaradio je uočavajući potencijal u ulaganjima u kojima ga drugi nisu videli. Video je prilike tamo gde su drugi propustili da ih vide.

Njegova predviđanja, koja obavezno daje u svojim godišnjim pismima akcionarima, s nestrpljenjem očekuju ulagači širom sveta.

BRISEL - Belgija je drugi pu...

ANKARA - Turska je u maju ov...

MADRID - Cene na malo u Špan...

Tržišta

Politika i društvo

Sopstveni biznis

Zarada po hektaru aronije do 30.000 evra

07 Jul 2014
Zarada po hektaru aronije do 30.000 evra

U Srbiji ima sve više proizvođača voća i lekovitog bilja. Povećavaju se površine i pod organskom proizvodnjom. Sve je više plantaža borovnica, a poslednjih godina znatne površine zauzima aronija.

Makroekonomija

Rast proizvodnje u Turskoj

11 Jul 2014
Rast proizvodnje u Turskoj

ANKARA - Turska je u maju ove godine zabeležila porast industrijske proizvodnje na mesečnom nivou od 3,3 odsto, saopštio je statistički institut TUIK.

Nekretnine

Sektori

Mihajlović: Poskupljenje struje ne rešava probleme

09 Jul 2014
Mihajlović: Poskupljenje struje ne rešava probleme

BEOGRAD - Potpredsedinica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u sredu da se problemi koje su poplave napravile u energetici Srbije, ne mogu rešavati poskupljenjem struje.

Edukacija i karijera

Studije na kredit skuplje 25 odsto

07 Jul 2014
Studije na kredit skuplje 25 odsto

BEOGRAD - Namenski dinarski potrošački krediti najpovoljniji su način za plaćanje fakultetske školarine, i zbog dužeg perioda otplate i zato što nisu potrebni učešće ili depozit.

Najčitanije

Pretraga

Belex