Test

Paul McCulley: Tri najbolja ulaganja ako dođe do smaka sveta

Postoje tri "ulagačka instrumenta“ u koja se kunu analitičari tržišta i ekonomisti poznati pre svega po svojim najavama propasti, sloma i ekonomskog smaka sveta – zlato, konzerve pasulja i oružje malog kalibra.

paul-McCulley

Zato je bivši čelnik najvećeg investicionog fonda na svetu PIMCO-a Paul McCulley nemalo iznenadio u intervjuu za Wealthtrack navodeći kao tri najbolja ulaganja za smak sveta – konzervirani pasulj, oružje i dugoročne američke obveznice.

Razlog zašto je McCulley u portfolio namenjen armagedonu uključio obveznice, a ne uobičajeno zlato je vrlo jednostavan. U poslednje vreme ulagači, koji su strahovali od globalnog sloma zbog dužničke krize evrozone, investirali su svoju imovinu u dugoročne obveznice, tako da su one dobile status sigurnog dugoročnog ulaganja namenjenog volatilnom i nesigurnom tržištu, gotovo jednako kao i zlato.

Ipak, McCulley lično ne veruje previše u armagedon ističući da je vreme za veću izloženost tržištu akcija, a smanjivanje udela obveznica u portfoliju.

BEOGRAD - Beograd će do 2017...

BEOGRAD - Gradonačelnik Beog...

MOSKVA - Inflacija u Rusiji ...

Tržišta

Politika i društvo

Angela Merkel - ličnost godine

26 Dec 2014
Angela Merkel - ličnost godine

Poznati britanski list Times proglasio je kancelarku Nemačke Angelu Merkel za ličnost godine zbog, kako se navodi u obrazloženju, njene centralne uloge u očuvanju stabilnosti u Evropi.

Sopstveni biznis

Makroekonomija

Inflacija u Rusiji oko 11,5 odsto

25 Dec 2014
Inflacija u Rusiji oko 11,5 odsto

MOSKVA - Inflacija u Rusiji će na godišnjem nivou u 2014. dostići oko 11,5 odsto.

Nekretnine

Pala izgradnja stanova

22 Dec 2014
Pala izgradnja stanova

BEOGRAD - Prema broju dozvola izdatih u oktobru, prijavljena je izgradnja 798 stanova s prosečnom površinom 70,8 metra kvadratna, što je manje za 30,2 odsto nego u oktobru 2013. godine.

Sektori

Vesić: Jeftiniji prevoz za većinu građana

25 Dec 2014
Vesić: Jeftiniji prevoz za većinu građana

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će, nakon uvođenja novog tarifnog sistema, što se očekuje do kraja godine, većina građana plaćati jeftinije karte za prevoz.

Edukacija i karijera

Kako besplatno studirati u Norveškoj

26 Dec 2014
Kako besplatno studirati u Norveškoj

Uslovi rada u Norveškoj sa radnim vremenom od oko sedam sati spadaju među najbolje i najhumanije u svetu.

Najčitanije

Pretraga

Belex