Test

Beograđanka postala nova književna zvezda u Americi

Najnovija američka književna zvezda rodom je iz Beograda. Mlada spisateljica Tea Obreht (Beograd, 1986) objavila je krajem prošle godine svoj roman prvenac "The Tiger’s Wife”, koji je već naišao na hvalospeve u američkoj štampi kakve većina pisaca čeka ceo život.

tea_obreht

UGOVOR - „Ona je balkanski Singer”, pisao je „Vašington post”. Nova potvrda njene rastuće popularnosti je ugovor koji je sklopila za sledeću knjigu, u vrednosti od 500.000 dolara, kao i činjenica da se našla u užem izboru za prestižnu britansku nagradu „Orandž”. Tein agent u SAD Set Fišman potvrdio je za „24 sata” da je prava za roman „The Tiger’s Wife” otkupila i beogradska izdavačka kuća „Laguna”.

Tea je rodni Beograd napustila 1992. godine, a s ocem Slovencem i bakom, bosanskom muslimankom, ona se zatim odselila prvo na Kipar, pa u Egipat. Nakon preseljenja u SAD 1997. godine, počela je da piše na engleskom jeziku, a već prve priče privukle su veliku pažnju američke javnosti, jer su objavljene u prestižnom „Njujorkeru”. Tada je u izboru „Njujork tajmsa” proglašena za dolazeću zvezdu književne scene, u okviru izbora „20 ispod 40” (dvadeset autora mlađih od četrdeset godina).

Opširnije... (24sata.rs)

 

WASHINGTON - Misija MMF-a pr...

HAVANA - Američki Moody's sn...

BEOGRAD - Lista uvoznih proi...

Tržišta

Evro porastao, dok je funta pala u odnosu na dolar

24 Apr 2014
Evro porastao, dok je funta pala u odnosu na dolar

Evro je juče tokom evropskog trgovanja porastao u odnosu na dolar podržan dobrim rezultatima sektora usluga ali i proizvodnog sektora u regionu.

Politika i društvo

Ukupno 21 kompanija iz regiona obećala posao mladima

24 Apr 2014
Ukupno 21 kompanija iz regiona obećala posao mladima

Ukupno 21 kompanija iz regiona potpisale su povelju o saradnji kojom se obavezuju da će u narednom narednom periodu zapošljavati mlade.

Sopstveni biznis

Makroekonomija

MMF Ukrajini sprema 17 milijardi evra

24 Apr 2014
MMF Ukrajini sprema 17 milijardi evra

WASHINGTON - Misija MMF-a preporučila je stabilizacioni kredit za Ukrajinu od 17 milijardi dolara, naveli su izvori Bloomberga.

Nekretnine

Sektori

Edukacija i karijera

Najčitanije

Pretraga

Belex