Test

Beograđanka postala nova književna zvezda u Americi

Najnovija američka književna zvezda rodom je iz Beograda. Mlada spisateljica Tea Obreht (Beograd, 1986) objavila je krajem prošle godine svoj roman prvenac "The Tiger’s Wife”, koji je već naišao na hvalospeve u američkoj štampi kakve većina pisaca čeka ceo život.

tea_obreht

UGOVOR - „Ona je balkanski Singer”, pisao je „Vašington post”. Nova potvrda njene rastuće popularnosti je ugovor koji je sklopila za sledeću knjigu, u vrednosti od 500.000 dolara, kao i činjenica da se našla u užem izboru za prestižnu britansku nagradu „Orandž”. Tein agent u SAD Set Fišman potvrdio je za „24 sata” da je prava za roman „The Tiger’s Wife” otkupila i beogradska izdavačka kuća „Laguna”.

Tea je rodni Beograd napustila 1992. godine, a s ocem Slovencem i bakom, bosanskom muslimankom, ona se zatim odselila prvo na Kipar, pa u Egipat. Nakon preseljenja u SAD 1997. godine, počela je da piše na engleskom jeziku, a već prve priče privukle su veliku pažnju američke javnosti, jer su objavljene u prestižnom „Njujorkeru”. Tada je u izboru „Njujork tajmsa” proglašena za dolazeću zvezdu književne scene, u okviru izbora „20 ispod 40” (dvadeset autora mlađih od četrdeset godina).

Opširnije... (24sata.rs)

 

BEOGRAD - Udruženje bankarsk...

BEOGRAD - Potrošačo će račun...

OTAVA - Kanadska ekonomija j...

Tržišta

Beogradska berza: Sredina nedelje donela rast oba indeksa

04 Mar 2015
Beogradska berza: Sredina nedelje donela rast oba indeksa

BEOGRAD - Sredina sedmice donela je rast oba indeksa Beogradske berze, i to istovetni, jer su i Belex15 i Belexline ojačali za po trećinu procenta.

Politika i društvo

Udovički: Srbiji treba plan

04 Mar 2015
Udovički: Srbiji treba plan

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički izjavila je danas da Srbija nema razvojnu strategiju, ali u vladi postoji svest da je takav plan neophodan i volja da se na...

Sopstveni biznis

Sopstveni biznis spas za višak od 30.000 ljudi

01 Mar 2015
Sopstveni biznis spas za višak od 30.000 ljudi

BEOGRAD - Domaća kompanija DNA Communication osmislila je program za pokretanje sopstvenog biznisa namenjen zaposlenima u više od 500 preduzeća koja su u programu restruktuiranja.

Makroekonomija

Dok Evropa grca, Kanada cveta

04 Mar 2015
Dok Evropa grca, Kanada cveta

OTAVA - Kanadska ekonomija je u poslednjem kvartalu 2014. zabeležila rast od 2,4 odsto u odnosu na isti period pre godinu dana.

Nekretnine

Posle Beograda na vodi, grad na pesku

02 Mar 2015
Posle Beograda na vodi, grad na pesku

ABU DABI / KAIRO - Kompanija "Eagle hills" Mohameda Alabara planira da u blizini egipatske prestonice Kaira izgradi potpuno novi grad, a projekat je vredan 80 milijardi dolara.

Sektori

Stara cena struje do maja

04 Mar 2015
Stara cena struje do maja

BEOGRAD - Potrošačo će račune za struju uvećane za 15 odsto, najranije dobiti sa majskim uplatnicama.

Edukacija i karijera

Najčitanije

Pretraga

Belex