Test

Beograđanka postala nova književna zvezda u Americi

Najnovija američka književna zvezda rodom je iz Beograda. Mlada spisateljica Tea Obreht (Beograd, 1986) objavila je krajem prošle godine svoj roman prvenac "The Tiger’s Wife”, koji je već naišao na hvalospeve u američkoj štampi kakve većina pisaca čeka ceo život.

tea_obreht

UGOVOR - „Ona je balkanski Singer”, pisao je „Vašington post”. Nova potvrda njene rastuće popularnosti je ugovor koji je sklopila za sledeću knjigu, u vrednosti od 500.000 dolara, kao i činjenica da se našla u užem izboru za prestižnu britansku nagradu „Orandž”. Tein agent u SAD Set Fišman potvrdio je za „24 sata” da je prava za roman „The Tiger’s Wife” otkupila i beogradska izdavačka kuća „Laguna”.

Tea je rodni Beograd napustila 1992. godine, a s ocem Slovencem i bakom, bosanskom muslimankom, ona se zatim odselila prvo na Kipar, pa u Egipat. Nakon preseljenja u SAD 1997. godine, počela je da piše na engleskom jeziku, a već prve priče privukle su veliku pažnju američke javnosti, jer su objavljene u prestižnom „Njujorkeru”. Tada je u izboru „Njujork tajmsa” proglašena za dolazeću zvezdu književne scene, u okviru izbora „20 ispod 40” (dvadeset autora mlađih od četrdeset godina).

Opširnije... (24sata.rs)

 

BEOGRAD - Javnim beležnicima...

BEOGRAD - Uprava za javni du...

BEOGRAD - Miroslav Mišković,...

Tržišta

Politika i društvo

Notari zarade oko 1.500 evra mesečno

24 Nov 2014
Notari zarade oko 1.500 evra mesečno

BEOGRAD - Javnim beležnicima u Srbiji je tokom prvog meseca svog poslovanja, u septembru 2014. godine, u proseku ostajalo oko 1.500 evra zarade.

Sopstveni biznis

Hit u Americi: Salon za maženje i grljenje

24 Nov 2014
Hit u Americi: Salon za maženje i grljenje

U Americi je otvoren salon u kome za 60 dolara možete dobiti grljenje, maženje po kosi, držanje za ruku ili neku sličnu vrstu fizičkog kontakta.

Makroekonomija

Prodate obveznice za 3,2 milijarde dinara

24 Nov 2014
Prodate obveznice za 3,2 milijarde dinara

BEOGRAD - Uprava za javni dug Srbije prodala je danas na aukciji 64,4 odsto ponuđenih dvogodišnjih državnih obveznica ukupne vrednosti 3,2 milijarde dinara.

Nekretnine

Sektori

Edukacija i karijera

CareerBuilder: 10 najplaćenijih poslova u 2015.

23 Nov 2014
CareerBuilder: 10 najplaćenijih poslova u 2015.

Američki portal za poslove CareerBuilder i kompanija EMSI sastavili su listu najplaćenijih poslova za 2015. godinu, na osnovu podataka o ponudi i potražnji, preneo je “Business Insider”.

Najčitanije

Pretraga

Belex