Test

Beograđanka postala nova književna zvezda u Americi

Najnovija američka književna zvezda rodom je iz Beograda. Mlada spisateljica Tea Obreht (Beograd, 1986) objavila je krajem prošle godine svoj roman prvenac "The Tiger’s Wife”, koji je već naišao na hvalospeve u američkoj štampi kakve većina pisaca čeka ceo život.

tea_obreht

UGOVOR - „Ona je balkanski Singer”, pisao je „Vašington post”. Nova potvrda njene rastuće popularnosti je ugovor koji je sklopila za sledeću knjigu, u vrednosti od 500.000 dolara, kao i činjenica da se našla u užem izboru za prestižnu britansku nagradu „Orandž”. Tein agent u SAD Set Fišman potvrdio je za „24 sata” da je prava za roman „The Tiger’s Wife” otkupila i beogradska izdavačka kuća „Laguna”.

Tea je rodni Beograd napustila 1992. godine, a s ocem Slovencem i bakom, bosanskom muslimankom, ona se zatim odselila prvo na Kipar, pa u Egipat. Nakon preseljenja u SAD 1997. godine, počela je da piše na engleskom jeziku, a već prve priče privukle su veliku pažnju američke javnosti, jer su objavljene u prestižnom „Njujorkeru”. Tada je u izboru „Njujork tajmsa” proglašena za dolazeću zvezdu književne scene, u okviru izbora „20 ispod 40” (dvadeset autora mlađih od četrdeset godina).

Opširnije... (24sata.rs)

 

BEOGRAD - Malim akcionarima ...

BEOGRAD - Zbog višemesečnih ...

SAN HUAN/NJUJORK - Guverner ...

Tržišta

Politika i društvo

Sopstveni biznis

Tri najčešće greške pri izboru lokacije za privatan biznis

23 Jun 2015
Tri najčešće greške pri izboru lokacije za privatan biznis

Lokacija je veoma bitna stavka, ne samo za kupovinu kuće, već i za vaš mali privatni biznis. Ona vam u mnogome može pomoći da unapredite svoje poslovanje.

Makroekonomija

Portoriko ne može da otplaćuje javni dug

29 Jun 2015
Portoriko ne može da otplaćuje javni dug

SAN HUAN/NJUJORK - Guverner Portorika Alehandro Garsija Padilja izjavio je da ta ostrvska zemlja nije u stanju da otplaćuje svoj javni dug težak oko 72 milijarde dolara.

Nekretnine

Kuće na licitaciji u pola cene

29 Jun 2015
Kuće na licitaciji u pola cene

BEOGRAD - Zbog višemesečnih kašnjenja sa otplatom rata kredita, ili neplaćenih računa za gas, do početka avgusta u Novom Sadu i okolini na licitaciji će biti ponuđeno više od 30...

Sektori

Od 1. jula niža cena gasa

23 Jun 2015
Od 1. jula niža cena gasa

BEOGRAD - Cena gasa za javno snabdevanje u Srbiji trebalo bi da bude smanjena za 12,58 odsto od 1. jula, saopštilo je Javno preduzeće Srbijagas.

Edukacija i karijera

Ovo su novi HIT poslovi

27 Jun 2015
Ovo su novi HIT poslovi

Nov stil života, koji nosi i nove potrebe i zahteve tržišta, ali pre svega razvoj novih tehnologija, doprineli su da stari zanati ustuknu pred novim zanimanjima.

Najčitanije

Pretraga

Belex