Test

Pogledajte koliko dnevno zarađuju Slim ili Buffett

Bloomberg je pokrenuo Billionaires Index - koji će svakodnevno u 17.30 sati ažurirati neto vrednost top 20 najbogatijih. Indeks će omogućiti uvid u promenu koliko je koji milijarder dobio ili izgubio prošlog dana.

carlos-slim

Na čelo liste je, očekivano, zaseo meksički telekomunikacijski magnat Carlos Slim. Slede Bill Gates i Warren Buffet. Na sledeća tri mesta nalaze se evropljani, vlasnik IKEA lanca, Ingvar Kamprad, vlasnik LVHM Moet Henesija Bernard Arnault i vlasnik Zare Amancio Ortega.

Interesantno je to da neki milijarderi dnevno uvećaju svoje bogatstvo za dobrano više od pola milijarde dolara, a neki za "samo" dvadesetak miliona.

U proračunu indeksa, Bloomberg se oslanja na detaljne analize, i uključuje dinamične parametre kao što su izveštaji, promene na tržištu i ekonomiji uopšte. Kompletan uvid u profile je dostupan samo za pretplatnike.

Bloombergova lista od 6. marta 2012.

bloomberg-lestvica

BEOGRAD - Uprava za javni du...

BEOGRAD - Izmenama Zakona o ...

BRISEL - Ekonomska kriza u R...

Tržišta

Politika i društvo

Rad od kuće sve traženiji

19 Aug 2014
Rad od kuće sve traženiji

BEOGRAD - Izmenama Zakona o radu data je mogućnost da radnici u dogovoru s poslodavcima mogu da rade od kuće ili na daljinu, čak i na samo nekoliko sati.

Sopstveni biznis

Otvoreni konkursi Evropske komisije za inovativne male i srednje kompanije

19 Aug 2014
Otvoreni konkursi Evropske komisije za inovativne male i srednje kompanije

BEOGRAD - Evropska komisija dodelila je 155 grantova u prvom krugu aplikacija za mala i srednja preduzeća koja razvijaju inovativna rešenja – "Horizon 2020".

Makroekonomija

Prodate obveznice za 9 milijardi dinara

19 Aug 2014
Prodate obveznice za 9 milijardi dinara

BEOGRAD - Uprava za javni dug Srbije prodala je na aukciji petogodišnje državne obveznice u vrednosti od 9,13 milijardi dinara, što predstavlja 60,89 odsto obima emisije.

Nekretnine

Sektori

Ikea je kupila tri lokacije u Srbiji

19 Aug 2014
Ikea je kupila tri lokacije u Srbiji

BEOGRAD - Švedska Ikea već je kupila tri lokacije za gradnju distributivnih centara u Srbiji, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić.

Edukacija i karijera

Najčitanije

Pretraga

Belex