Test

Pogledajte koliko dnevno zarađuju Slim ili Buffett

Bloomberg je pokrenuo Billionaires Index - koji će svakodnevno u 17.30 sati ažurirati neto vrednost top 20 najbogatijih. Indeks će omogućiti uvid u promenu koliko je koji milijarder dobio ili izgubio prošlog dana.

carlos-slim

Na čelo liste je, očekivano, zaseo meksički telekomunikacijski magnat Carlos Slim. Slede Bill Gates i Warren Buffet. Na sledeća tri mesta nalaze se evropljani, vlasnik IKEA lanca, Ingvar Kamprad, vlasnik LVHM Moet Henesija Bernard Arnault i vlasnik Zare Amancio Ortega.

Interesantno je to da neki milijarderi dnevno uvećaju svoje bogatstvo za dobrano više od pola milijarde dolara, a neki za "samo" dvadesetak miliona.

U proračunu indeksa, Bloomberg se oslanja na detaljne analize, i uključuje dinamične parametre kao što su izveštaji, promene na tržištu i ekonomiji uopšte. Kompletan uvid u profile je dostupan samo za pretplatnike.

Bloombergova lista od 6. marta 2012.

bloomberg-lestvica

BEOGRAD - Kina želi da u Beo...

BEOGRAD - Javni dug Srbije j...

BEOGRAD - Srbija neće u ovoj...

Tržišta

Politika i društvo

Alibaba stiže u Srbiju?

28 Nov 2014
Alibaba stiže u Srbiju?

BEOGRAD - Kina želi da u Beogradu otvori centar za elektronsko poslovanje Kina želi da u Beogradu otvori centar za elektronsko poslovanje.

Sopstveni biznis

Makedonci sele biznis u Srbiju

25 Nov 2014
Makedonci sele biznis u Srbiju

SKOPLJE/BEOGRAD - Makedonske kompanije u poslednje vreme prekidaju poslovanje u svojoj zemlji i sele se u Srbiju jer ovde imaju brojne olakšice.

Makroekonomija

Javni dug Srbije - 22,21 milijarda evra

28 Nov 2014
Javni dug Srbije - 22,21 milijarda evra

BEOGRAD - Javni dug Srbije je na kraju oktobra ove godine iznosio je 22,21 milijardu evra, što je 67,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Nekretnine

Sektori

Prodat prvi srpski Mercedes

27 Nov 2014
Prodat prvi srpski Mercedes

BEOGRAD - Prvi Ikarbusov autobus sa Mercedesovim znakom kupila je firma Arriva litas iz Požarevca, koja će od Ikarbusa kupiti ukupno deset solo gradskih autobusa, od kojih je jedan prototip...

Edukacija i karijera

Konkurs za nova radna mesta u zdravstvu

28 Nov 2014
Konkurs za nova radna mesta u zdravstvu

BEOGRAD - Konkurs za nova radna mesta u zdravstvu trebalo bi da bude objavljen sledeće nedelje, kaže ministar zdravstva Zlatibor Lončar.

Najčitanije

Pretraga

Belex