Test

Al Jazeera kupuje srpsku TV Avala?

BEOGRAD - Jedna od najvećih svetskih televizija Al Jazeera ponudila je vlasniku TV Pink Željku Mitroviću da im za 25 miliona evra proda televiziju Avala, piše Press.

avala_tv

Na ovaj način preko nacionalne frekvencije u Srbiji išao bi program regionalnu mreže Al Jazeera Balkan koja uskoro treba da krene sa emitovanjem.

Glavna i odgovorna urednica TV Avala je za B92 rekla da postoji interesovanje velikih medijskih kuća za TV Avalu, ali da za sada nema reči o konkretnim ponudama, a još manje o prodaji Al Jazeeri.

"Meni je drago da postoji veoma veliko interesovanje na međunarodnoj sceni za TV Avalu, što potvrđuje njen kvalitet. U ovom trenutku imamo interesovanje tri velike medijske kuće za učešće u TV Avala, ali ni o kakvoj ponudi, prodaji a naročito ne o ovoj o kojoj bruji čaršija za sada nema govora", kazala je Lekićeva.

Zanimljivo je, međutim, da će ukoliko dođe do ovog aranžmana, novinari koji budu radili na srpskoj Al Jazeeri morati da priznaju da je Kosovo država.

Novinari iz Srbije, na audiciji za rad u ovoj televiziji u Sarajevu, moraju da odgovore na pitanje „da li je Kosovo država".

Direktor Al Jazeera Balkan Goran Milić rekao je da nije upoznat sa planovima Al Džazire da kupi deo beogradske televizije Avala, ali je potvrdio da novinarima u razgovoru za posao postavljaju pitanje u vezi sa statusom Kosova, piše beogradski list.

 

Nekada smo govorili "ot...

BEOGRAD - Žitelji prestonice...

Inflacija u Nemačkoj ponovo ...

Tržišta

Politika i društvo

Rumunija - nova oaza za šoping

02 Jun 2015
Rumunija - nova oaza za šoping

Vlasti u Rumuniji smanjile su stopu PDV na hranu i bezalkoholna pića za 15 procentnih poena, što bi za Srbe, pored Mađarske, bila nova šoping zona.

Sopstveni biznis

Makroekonomija

Štampanje novca pomoglo Nemačkoj

02 Jun 2015
Štampanje novca pomoglo Nemačkoj

Inflacija u Nemačkoj ponovo je porasla u maju, uz rast potrošačkih cena od 0,7 odsto na godišnjem nivou posle aprilskog rasta od 0,5 odsto.

Nekretnine

Porez na stan sa 37.000 na 118.000 dinara

02 Jun 2015
Porez na stan sa 37.000 na 118.000 dinara

BEOGRAD - Žitelji prestonice ogorčeni zbog većeg poreza na imovinu. Nekima nije jasno zašto je račun za ovu godinu nekoliko puta veći nego 2014.

Sektori

Jeftinije kazne za parking u Beogradu

02 Jun 2015
Jeftinije kazne za parking u Beogradu

BEOGRAD - Kazna za parkiranje će od danas biti prepolovljena sa sadašnjih 1.870 na 935 dinara za sve one koji svoje obaveze po ovom osnovu izmire u roku od osam...

Edukacija i karijera

Na budžetu 17.273 studenata prve godine

01 Jun 2015
Na budžetu 17.273 studenata prve godine

BEOGRAD - U školskoj 2015/2016. godini iz budžeta Srbije biće finansirano 17.273 studenata prve godine fakulteta čiji je osnivač država, odlučeno je na današnjoj sednici Vlade Srbije.

Najčitanije

Pretraga

Belex