Test

Al Jazeera kupuje srpsku TV Avala?

BEOGRAD - Jedna od najvećih svetskih televizija Al Jazeera ponudila je vlasniku TV Pink Željku Mitroviću da im za 25 miliona evra proda televiziju Avala, piše Press.

avala_tv

Na ovaj način preko nacionalne frekvencije u Srbiji išao bi program regionalnu mreže Al Jazeera Balkan koja uskoro treba da krene sa emitovanjem.

Glavna i odgovorna urednica TV Avala je za B92 rekla da postoji interesovanje velikih medijskih kuća za TV Avalu, ali da za sada nema reči o konkretnim ponudama, a još manje o prodaji Al Jazeeri.

"Meni je drago da postoji veoma veliko interesovanje na međunarodnoj sceni za TV Avalu, što potvrđuje njen kvalitet. U ovom trenutku imamo interesovanje tri velike medijske kuće za učešće u TV Avala, ali ni o kakvoj ponudi, prodaji a naročito ne o ovoj o kojoj bruji čaršija za sada nema govora", kazala je Lekićeva.

Zanimljivo je, međutim, da će ukoliko dođe do ovog aranžmana, novinari koji budu radili na srpskoj Al Jazeeri morati da priznaju da je Kosovo država.

Novinari iz Srbije, na audiciji za rad u ovoj televiziji u Sarajevu, moraju da odgovore na pitanje „da li je Kosovo država".

Direktor Al Jazeera Balkan Goran Milić rekao je da nije upoznat sa planovima Al Džazire da kupi deo beogradske televizije Avala, ali je potvrdio da novinarima u razgovoru za posao postavljaju pitanje u vezi sa statusom Kosova, piše beogradski list.

 

Tržišta

Azijske berze: Indeksi porasli, zaslugom Škotske i Alibabe

19 Sep 2014
Azijske berze: Indeksi porasli, zaslugom Škotske i Alibabe

TOKYO - Na azijskim berzama cene akcija su jutros porasle, zahvaljujući prvim rezultatima referenduma koji pokazuju da Škotska ostaje u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i jučerašnjim rekordima cena akcija na Wall...

Politika i društvo

Evo kolike će vam biti plate i penzije nakon smanjenja

19 Sep 2014
Evo kolike će vam biti plate i penzije nakon smanjenja

BEOGRAD - Penzije i plate u javnom sektoru do 25.000 dinara neće biti smanjene, poručio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Sopstveni biznis

Makroekonomija

Francuska: Javni dug ide na 100 odsto BDP

18 Sep 2014
Francuska: Javni dug ide na 100 odsto BDP

PARIZ - Nacrt zakona o finasijama za 2015. predviđa da francuski javni dug sledeće godine dostigne 100 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Nekretnine

Sektori

Srećni petak: Air Serbia vas vodi do Abu Dabija za 289 evra

19 Sep 2014
Srećni petak: Air Serbia vas vodi do Abu Dabija za 289 evra

BEOGRAD - Air Serbia danas, u okviru akcije "Srećni petak", nudi po nižim cenama karte za povratne letove od Beograda do Abu Dabija, Frankfurta, Milana, Moskve i Pariza.

Edukacija i karijera

Ernst&Young Srbija uposliće 100 mladih

19 Sep 2014
Ernst&Young Srbija uposliće 100 mladih

Revizorsko-konsultantska kompanija EY Srbija priključila se inicijativi "Alliance for Youth" u sklopu koje do 2020., planira da zaposli 100 mladih stručnjaka.

Najčitanije

Pretraga

Belex