Test

Al Jazeera kupuje srpsku TV Avala?

BEOGRAD - Jedna od najvećih svetskih televizija Al Jazeera ponudila je vlasniku TV Pink Željku Mitroviću da im za 25 miliona evra proda televiziju Avala, piše Press.

avala_tv

Na ovaj način preko nacionalne frekvencije u Srbiji išao bi program regionalnu mreže Al Jazeera Balkan koja uskoro treba da krene sa emitovanjem.

Glavna i odgovorna urednica TV Avala je za B92 rekla da postoji interesovanje velikih medijskih kuća za TV Avalu, ali da za sada nema reči o konkretnim ponudama, a još manje o prodaji Al Jazeeri.

"Meni je drago da postoji veoma veliko interesovanje na međunarodnoj sceni za TV Avalu, što potvrđuje njen kvalitet. U ovom trenutku imamo interesovanje tri velike medijske kuće za učešće u TV Avala, ali ni o kakvoj ponudi, prodaji a naročito ne o ovoj o kojoj bruji čaršija za sada nema govora", kazala je Lekićeva.

Zanimljivo je, međutim, da će ukoliko dođe do ovog aranžmana, novinari koji budu radili na srpskoj Al Jazeeri morati da priznaju da je Kosovo država.

Novinari iz Srbije, na audiciji za rad u ovoj televiziji u Sarajevu, moraju da odgovore na pitanje „da li je Kosovo država".

Direktor Al Jazeera Balkan Goran Milić rekao je da nije upoznat sa planovima Al Džazire da kupi deo beogradske televizije Avala, ali je potvrdio da novinarima u razgovoru za posao postavljaju pitanje u vezi sa statusom Kosova, piše beogradski list.

 

BEOGRAD - Na aukciji trogodi...

BEOGRAD - Ukoliko Srbija hit...

ATINA - Primarni budžetski s...

Tržišta

Beogradska berza: Najveći pad imale su akcije Valjaonice bakra Sevojno

22 Jul 2014
Beogradska berza: Najveći pad imale su akcije Valjaonice bakra Sevojno

BEOGRAD - Indeksi Beogradske berze danas su ostvarili rast vrednosti, BELEX15 0,78 odsto i zaključen je na 588,29 indeksnih poena, a BELEXlajn 0,85 odsto i na kraju trgovanja je vredeo...

Politika i društvo

Više od polovine građana Kraljeva ne plaća porez

22 Jul 2014
Više od polovine građana Kraljeva ne plaća porez

KRALJEVO - Od ukupno 3,6 milijardi dinara, koliko je planirano da se na godišnjem nivou "slije" u budžet Grada Kraljeva, u prvih šest meseci ostvareno je svega 40 odsto.

Sopstveni biznis

Makroekonomija

Srbija se zadužila za 21 milion evra

22 Jul 2014
Srbija se zadužila za 21 milion evra

BEOGRAD - Na aukciji trogodišnjih državnih obveznica Srbije denominovanih u evrima u utorak je prodato 40,11 odsto obima emisije u vrednosti od oko 21 milion evra.

Nekretnine

Stanodavci zakinuli državu za 233 miliona evra

14 Jul 2014
Stanodavci zakinuli državu za 233 miliona evra

BEOGRAD - U Srbiji, a pogotovu u Beogradu, postoji velika grupa utajivača poreza, koji su, zasada nedodirljivi. To su stanodavci.

Sektori

O poskupljenju struje do kraja jula

22 Jul 2014
O poskupljenju struje do kraja jula

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora EPS-a Aleksandar Obradović izjavio da će tender za isušivanje Tamnave zapad biti raspisan danas ili sutra i dodao da će se do kraja meseca znati...

Edukacija i karijera

Znate li kada je vreme za novi posao

20 Jul 2014
Znate li kada je vreme za novi posao

Ako mrzite sebe i svoj posao, misli vam lutaju, nemate hobi ili ste društveno neaktivni, vreme je za promene!

Najčitanije

Pretraga

Belex