Test

Slovenački Grah Automotiv otvorio novi pogon u Batočini

Slovenačka kompanija za proizvodnju automobilskih delova Grah Automotive otvorila je novu halu u Batočini zbog povećanog obima posla.

grah-automotive

U novoj hali će biti pokrenuta nova proizvodna linija sa dodatnih 400 radnika. Hala se prostire na 4.500 metara kvadratnih, u kojoj je instalirana nova oprema visoke tehnologije.

Ta kompanija već posluje u Srbiji, a za otvaranje novih 400 radnih mesta u Batočini i ulaganje od 11,2 miliona evra dobila je ukupno 1,6 miliona evra podsticaja kroz Program podrške direktnim investicijama, odnosno 4.000 evra po novootvorenom radnom mestu.

Grah Automotive već poseduje u Batočini jednu fabriku površine 2.500 metara kvadratnih i najveći deo svojih proizvoda izvozi uglavnom u države EU.

Zbog povećanja obima posla, kompanija se odlučila za novu investiciju, takođe, u opštini Batočina, čime bi se proširili postojeći kapaciteti i omogućilo još bolje pozicioniranje na polju dobavljača auto-delova.

Grah Automotive iz sektora automobilske industrije bavi se proizvodnjom kablovskih setova za retrovizore, ogledala i unutrašnja svetla za automobile po najsavremenijoj tehnologiji za ovu vrstu industrije.

Ova kompanija je stekla ugled među poznatim svetskim proizvođačima, kao što su Audi, Mercedes, Ford.

BEOGRAD - Kancelarija Svetsk...

BEOGRAD - Smanjivanje plata ...

BEOGRAD - Na javni poziv za ...

Tržišta

Politika i društvo

Vujović: Ovo je formula za smanjenje penzija

21 Sep 2014
Vujović: Ovo je formula za smanjenje penzija

BEOGRAD - Smanjivanje plata i penzija samo je jedna od deset mera štednje, rekao je za "Blic" ministar finansija Dušan Vujović.

Sopstveni biznis

Makroekonomija

Svetska banka: Ključno da se mere brzo i potpuno sprovedu

21 Sep 2014
Svetska banka: Ključno da se mere brzo i potpuno sprovedu

BEOGRAD - Kancelarija Svetske banke u Srbiji saopštila je večeras da podržava mere fiskalne konsolidacije koje je najavio premijer Aleksandar Vucič a da je ključno da se mere sprovedu brzo...

Nekretnine

Počinje kontrola državnih nekretnina

21 Sep 2014
Počinje kontrola državnih nekretnina

BEOGRAD - Državna revizorska institucija počela je drugu reviziju svrsishodnosti poslovanja koja se odnosi na raspolaganje nepokretnostima u svojini Republike Srbije.

Sektori

Air Serbia od 23. septembra uvodi liniju Beograd -Tirana

21 Sep 2014
Air Serbia od 23. septembra uvodi liniju Beograd -Tirana

BEOGRAD - Nacionalna aviokompanija Air Serbia saopštila je danas da od 23. septembra uvodi novu liniju između Beograda i Tirane i letove će obavljati tri puta nedeljno.

Edukacija i karijera

Karijera počinje na online sajmu zapošljavanja

19 Sep 2014
Karijera počinje na online sajmu zapošljavanja

BEOGRAD - Peti regionalni online sajam zapošljavanja i obrazovanja „Virtualni dani karijera i znanja 2014“ održaće se i ove godine od 15. do 22. oktobra na adresi www.dankarijera.com.

Najčitanije

Pretraga

Belex