Test

Konzorcijum biznismena angažovao stručnjake za procenu Jat Airwaysa

Konzorcijum vodećih srpskih biznismena angažovao je konsultantsku kuću Deloitte i advokatsku kancelariju da bi procenili isplativnost ulaganja u Jat Airways.

jatairways2

Najveći deo novca, od ukupno 25 miliona evra, uložiće Delta Holding.

Vlada Srbije pokušaće do kraja mandata da reši pitanje nacionalnog avioprevoznika i to putem javnog poziva za izbor finansijskog partnera pod uslovom da se obezbedi profesionalno upravljanje kompanijom u kojoj će privrednici imati manjinski paket.

Plan je da "zdravi deo“ Jata pređe u novu aviokompaniju, a da oko 600 zaposlenih dobije socijalni program, dok će dugovi nacionalne aviokompanije ostati državi.

Uz Miroslava Miškovića, koji je u ime domaćih privrednika nosilac projekta, za novi Jat su, prema pisanju medija, zainteresovani i Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe, zatim Miroslav Bogićević, vlasnik Farmakoma i Goran Perčević, vlasnik Interkomerca. Oni bi u novi Jat trebalo da ulože 25 miliona evra.

Ukoliko nova aviokompanija zapadne u finansijske teškoće olakšavajuća je okolnost što je više manjinskih vlasnika koji mogu među sobom da prebacuju akcije ili da ih prodaju nekome van konzorcijuma.

Privrednici smatraju da je realno očekivati da kompanija bude profitabilna tek od 2015. godine, naravno uz uslov da se broj radnika svede na optimalnu meru i da se saobraća samo na profitabilnim linijama.

BEOGRAD - Podsećamo vas na n...

BEOGRAD - U Srbiji i u Repub...

BEOGRAD - Kancelarija Svetsk...

Tržišta

Politika i društvo

Ovo su najpropaliji projekti u Srbiji

21 Sep 2014
Ovo su najpropaliji projekti u Srbiji

BEOGRAD - Podsećamo vas na neke projekte koji su obećavani, a koji nikada nisu završeni. Pojedini su još samo pusti san, neki su započeti, a ima i onih čija je...

Sopstveni biznis

Makroekonomija

Svetska banka: Ključno da se mere brzo i potpuno sprovedu

21 Sep 2014
Svetska banka: Ključno da se mere brzo i potpuno sprovedu

BEOGRAD - Kancelarija Svetske banke u Srbiji saopštila je večeras da podržava mere fiskalne konsolidacije koje je najavio premijer Aleksandar Vucič a da je ključno da se mere sprovedu brzo...

Nekretnine

Počinje kontrola državnih nekretnina

21 Sep 2014
Počinje kontrola državnih nekretnina

BEOGRAD - Državna revizorska institucija počela je drugu reviziju svrsishodnosti poslovanja koja se odnosi na raspolaganje nepokretnostima u svojini Republike Srbije.

Sektori

Air Serbia od 23. septembra uvodi liniju Beograd -Tirana

21 Sep 2014
Air Serbia od 23. septembra uvodi liniju Beograd -Tirana

BEOGRAD - Nacionalna aviokompanija Air Serbia saopštila je danas da od 23. septembra uvodi novu liniju između Beograda i Tirane i letove će obavljati tri puta nedeljno.

Edukacija i karijera

Karijera počinje na online sajmu zapošljavanja

19 Sep 2014
Karijera počinje na online sajmu zapošljavanja

BEOGRAD - Peti regionalni online sajam zapošljavanja i obrazovanja „Virtualni dani karijera i znanja 2014“ održaće se i ove godine od 15. do 22. oktobra na adresi www.dankarijera.com.

Najčitanije

Pretraga

Belex