Test

Konzorcijum biznismena angažovao stručnjake za procenu Jat Airwaysa

Konzorcijum vodećih srpskih biznismena angažovao je konsultantsku kuću Deloitte i advokatsku kancelariju da bi procenili isplativnost ulaganja u Jat Airways.

jatairways2

Najveći deo novca, od ukupno 25 miliona evra, uložiće Delta Holding.

Vlada Srbije pokušaće do kraja mandata da reši pitanje nacionalnog avioprevoznika i to putem javnog poziva za izbor finansijskog partnera pod uslovom da se obezbedi profesionalno upravljanje kompanijom u kojoj će privrednici imati manjinski paket.

Plan je da "zdravi deo“ Jata pređe u novu aviokompaniju, a da oko 600 zaposlenih dobije socijalni program, dok će dugovi nacionalne aviokompanije ostati državi.

Uz Miroslava Miškovića, koji je u ime domaćih privrednika nosilac projekta, za novi Jat su, prema pisanju medija, zainteresovani i Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe, zatim Miroslav Bogićević, vlasnik Farmakoma i Goran Perčević, vlasnik Interkomerca. Oni bi u novi Jat trebalo da ulože 25 miliona evra.

Ukoliko nova aviokompanija zapadne u finansijske teškoće olakšavajuća je okolnost što je više manjinskih vlasnika koji mogu među sobom da prebacuju akcije ili da ih prodaju nekome van konzorcijuma.

Privrednici smatraju da je realno očekivati da kompanija bude profitabilna tek od 2015. godine, naravno uz uslov da se broj radnika svede na optimalnu meru i da se saobraća samo na profitabilnim linijama.

LONDON - Sledeći potez Banke...

BEOGRAD - Uprkos osetnom osi...

BEOGRAD - Sindikati traže da...

Tržišta

Politika i društvo

Crna Gora: Prosečna zarada u februaru 483 evra

30 Mar 2015
Crna Gora: Prosečna zarada u februaru 483 evra

PODGORICA - Prosečna neto zarada u Crnoj Gori iznosila je u februaru ove godine 483 evra, i za 0,2 odsto je veća u odnosu na prethodni mesec kada je iznosila...

Sopstveni biznis

Organskim jajima do profita

30 Mar 2015
Organskim jajima do profita

BEOGRAD - Zbog komplikovane procedure u organskoj proizvodnji, zemljoradnici nisu mnogo zainteresovani za proizvodnju jaja bez upotrebe koncentrata.

Makroekonomija

Slovenija: Rast BDP od 2,4 odsto

30 Mar 2015
Slovenija: Rast BDP od 2,4 odsto

LJUBLJANA - Vlada Slovenije je u prolećnoj proceni privrednih kretanja najavila povećanje BDP za 2,4 odsto ove godine.

Nekretnine

Stan ostaje san za većinu Srba

30 Mar 2015
Stan ostaje san za većinu Srba

BEOGRAD - Uprkos osetnom osiromašenju građana, padu kupovne moći i povećanju nezaposlenosti, promet nekretnina poslednjih godina ostao je gotovo nepromenjen.

Sektori

Počinje letnji red letenja na aerodromu Nikola Tesla

29 Mar 2015
Počinje letnji red letenja na aerodromu Nikola Tesla

BEOGRAD - Letnji red letenja na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" počinje da važi u nedelju i biće na snazi do subote, 24. oktobra, saopšteno je iz te kompanije.

Edukacija i karijera

Mišem do prekvalifikacije

30 Mar 2015
Mišem do prekvalifikacije

NOVI SAD - Ovaj sistem je, inače, na raspolaganju nezaposlenima bez obzira na njihov pol, godine, nivo obrazovanja i mesto boravka, a potrebni su samo internet konekcija, osnovno poznavanje rada...

Najčitanije

Pretraga

Belex