Test

Konzorcijum biznismena angažovao stručnjake za procenu Jat Airwaysa

Konzorcijum vodećih srpskih biznismena angažovao je konsultantsku kuću Deloitte i advokatsku kancelariju da bi procenili isplativnost ulaganja u Jat Airways.

jatairways2

Najveći deo novca, od ukupno 25 miliona evra, uložiće Delta Holding.

Vlada Srbije pokušaće do kraja mandata da reši pitanje nacionalnog avioprevoznika i to putem javnog poziva za izbor finansijskog partnera pod uslovom da se obezbedi profesionalno upravljanje kompanijom u kojoj će privrednici imati manjinski paket.

Plan je da "zdravi deo“ Jata pređe u novu aviokompaniju, a da oko 600 zaposlenih dobije socijalni program, dok će dugovi nacionalne aviokompanije ostati državi.

Uz Miroslava Miškovića, koji je u ime domaćih privrednika nosilac projekta, za novi Jat su, prema pisanju medija, zainteresovani i Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe, zatim Miroslav Bogićević, vlasnik Farmakoma i Goran Perčević, vlasnik Interkomerca. Oni bi u novi Jat trebalo da ulože 25 miliona evra.

Ukoliko nova aviokompanija zapadne u finansijske teškoće olakšavajuća je okolnost što je više manjinskih vlasnika koji mogu među sobom da prebacuju akcije ili da ih prodaju nekome van konzorcijuma.

Privrednici smatraju da je realno očekivati da kompanija bude profitabilna tek od 2015. godine, naravno uz uslov da se broj radnika svede na optimalnu meru i da se saobraća samo na profitabilnim linijama.

BEOGRAD - U Srbiji ima 222.0...

BEOGRAD - Evropska unija bi ...

BEOGRAD - Beograd će dobiti ...

Tržišta

Politika i društvo

U Srbiji nezaposleno 190.000 mladih

03 Jun 2015
U Srbiji nezaposleno 190.000 mladih

BEOGRAD - Evropska unija bi trebalo da pomogne smanjenje nezaposlenosti među mladima na Balkanu tako što će program Garancija za mlade proširiti i na ovaj region.

Sopstveni biznis

U Srbiji era jeftinog biznisa

03 Jun 2015
U Srbiji era jeftinog biznisa

BEOGRAD - U Srbiji ima 222.000 preduzetnika, a čak 143.000 ima kladionicu, pekaru, frizerski salon, apoteku.

Makroekonomija

Grčka iznela predlog sporazuma s kreditorima

02 Jun 2015
Grčka iznela predlog sporazuma s kreditorima

ATINA - Premijer Alexis Tsipras izjavio je danas da je Grčka iznela predlog sporazuma s kreditorima, koji je Atini neophodan kako bi hitno dobila novac i zemlja izbegla bankrot.

Nekretnine

Porez na stan sa 37.000 na 118.000 dinara

02 Jun 2015
Porez na stan sa 37.000 na 118.000 dinara

BEOGRAD - Žitelji prestonice ogorčeni zbog većeg poreza na imovinu. Nekima nije jasno zašto je račun za ovu godinu nekoliko puta veći nego 2014.

Sektori

Za manje automobila - vaučeri za vožnju gradskim prevozom

03 Jun 2015
Za manje automobila - vaučeri za vožnju gradskim prevozom

BEOGRAD - Vozačima koji se sutra parkiraju u garažama u centru grada, predstavnici "Parking servisa" deliće vaučere za besplatnu vožnju javnim prevozom.

Edukacija i karijera

Studentska praksa u NIS-u

03 Jun 2015
Studentska praksa u NIS-u

BEOGRAD - NIS je pokrenuo novi ciklus programa „Studentska praksa“ koji pruža priliku najboljim studentima da svoja prva praktična iskustva steknu u dinamičnom i internacionalnom okruženju u kompaniji.

Najčitanije

Pretraga

Belex