Test

Do kraja 2015. aerodrom na Čeneju pored Novog Sada

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavio je da će do kraja 2015. godine biti izgrađen aerodrom na Čeneju u blizini Novog Sada.

avion4
Pajtić je na predstavljanju makete tog aerodroma rekao da je Vlada Vojvodine donela Predlog odluke o izradi Prostornog plana aerodroma "Čenej" i dodao da će aerodrom biti namenjen za poslovne letove, za jeftine (low cost) letove i za teretni saobraćaj. Prema njegovim rečima, aerodrom je "dimenzionisan" slično kao aerodrom u Tivtu, u Crnoj Gori.

“Nema razloga da naši građani ostavljaju novce u Mađarskoj i Hrvatskoj ukoliko na prostoru Vojvodine može da postoji ovakav infrastrukturni projekat", rekao je Pajtić.

"On je upodobljen sa onim što su naše potrebe i mogućnosti. Ali, on će biti izvanredno lep, izvanredno funkcionalan i biće i ukras Novog Sada, Vojvodine i Srbije", poručio je on.

Maketa budućeg aerodroma

aerodrom-cenej-novi-sad-terminali
Govoreći o finansiranju izgradnje aerodroma, Pajtić je rekao da je dobro što je donet Zakon o javno-privatnom partnerstvu, pošto se na taj način otvaraju mogućnosti dodatnog načina finansiranja i u kriznim vremenima. Naveo je da je trebalo dve godine da se reše formalni i svojinsko-pravni problemi u vezi sa aerodromom na Čeneju.

Reč je o aerodromu tipa "C" sa odlaznim i dolaznim terminalom i poslovnim objektom sa kontrolnim tornjem.

“Čitav kompleks zauzimaće oko 7 hektara bez pisti i internih saobraćajnica, a na platformi veličine 300x95 metara ima mesta za četiri aviona. Površina putničkih terminala je 2.690 metara kvadratnih, a upravne zgrade 810 kvadrata” , rekla je Jelena Atanacković Jeličić, šef Katedre za arhitektonsko/urbanističko projektovanje, planiranje i teoriju koja je na čelu tima za izradu idejnog rešenja aerodroma.

 

BEOGRAD - Skupština Srbije ć...

BEOGRAD - Uvođenje platnih r...

BEOGRAD - Srpska centralna b...

Tržišta

NBS: Bitcoin ne može u Srbiji

02 Oct 2014
NBS: Bitcoin ne može u Srbiji

BEOGRAD - Narodna banka Srbije upozorila je da bitcoin nije zakonsko sredstvo plaćanja u Srbiji, niti je dozvoljeno njime trgovati u banakama i menjačnicama.

Politika i društvo

Šta donosi uvođenje platnih razreda?

02 Oct 2014
Šta donosi uvođenje platnih razreda?

BEOGRAD - Uvođenje platnih razreda u javnoj upravi trebalo bi da obezbedi da svi koji rade na istim poslovima i imaju iste kvalifikacije isto i zarađuju.

Sopstveni biznis

Od britanskog startapa do uspešne regionalne kompanije

01 Oct 2014
Od britanskog startapa do uspešne regionalne kompanije

LONDON - Organizacija Srpski siti klub najavila je da će u ambasadi Srbije u Londonu danas Britanci Dejvid Daus i Dejvid Veb, osnivači regionalne kompanije za korporativne komunikacije sa sedištem...

Makroekonomija

Rebalans budžeta za 15 dana

02 Oct 2014
Rebalans budžeta za 15 dana

BEOGRAD - Skupština Srbije će o merama fiskalne konsolidacije kroz rebalans državnog budžeta raspravljati sredinom oktobra, najavio je juče predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Nekretnine

Sektori

Edukacija i karijera

Konkurs za Sakura stipendije

29 Sep 2014
Konkurs za Sakura stipendije

BEOGRAD - Kompanija Japan Tobako Internacional i Ambasada Japana četvrtu godinu zaredom pokreću konkurs za dodelu Sakura stipendija.

Najčitanije

Pretraga

Belex